Lucrari de referinta

Referinte

Pe aceasta pagina gasiti doar o mica selectie a numeroaselor proiecte care au fost realizate de Elro.

Pentru compania de transbordare Comvex din Constanta, Elro a modernizat atat sistemul de actionare electric, cat si cel de control, pentru 2 macarale de descarcare marfa vrac. Intregul proiect a fost executat la cheie.
Lucrarea de moderni
zare a cuprins  un sistem de curent continuu (DC) si partial, unul de curent alternativ (AC): atat dispozitivul de ridicare, cat si caruciorul au fost echipate cu motoare de curent continuu. Bratul troliului si sistemul de miscare al macaralei au fost echipate cu motoare de curent alternativ.

In plus fata de sistemele de actionare electrice, Elro, de asemenea, a furnizat si instalat noi cabine si posturi de comanda.

Puteri de alimentare ale sistemului de actionare

 • Troliul principal: 2 x 720 kW DC
 • Miscare brat: 2 x 150 kW DC
 • Brat troliu: 1 x 132 kW AC
 • Rulare macara: 8 x 21 kW AC

In afara de lucrarile de instalare, Elro, de asemenea, a instruit macaragii si departamentul tehnic al companiei.

Pentru compania de transbordare Romned din Constanta, Elro a modernizat atat sistemul de actionare electric, cat si cel de control, pentru 6 macarale portuare de uz general. Intregul proiect a fost executat la cheie.
Lucrarea de moderni
zare a cuprins  un sistem de curent alternativ (AC).
In plus fata de sistemele de actionare electrice, Elro, de asemenea, a furnizat si instalat noi cabine si posturi de comanda, motoare si tamburi cu cablu.

Power ratings of the drive system

 • Main hoist: 2 x 110 kW AC
 • Slewing: 2 x 37 kW AC
 • Luffing: 1 x 90 kW AC
 • Crane travelling: 4 x 15 kW AC

In afara de lucrarile de instalare la fata locului, Elro a instruit, de asemenea, soferii macaralei si departamentul tehnic al companiei.

Pentru producatorul olandez de macarale, Figee, Elro a proiectat sistemul electric si de distributie pentru o macara de containere nou fabricata ( Ship To Store, STS). Sistemul de actionare si distributie a fost instalat intr-un container E. In plus fata de sistemul de actionare si distributie, Elro impreuna cu Elma, au mai furnizat si instalat o noua cabina operator, o statie de comanda, motoare, cabluri si echipamente auxiliare, cum ar fi dispozitive de iluminat si limitatoare.

 

Cotele de putere ale sistemului de actionare

 • Main hoist: 2 x 150 kW AC
 • Gantry travelling: 4 x 15 kW AC
 • Crane travelling: 6 x 15 kW AC

Pe langa lucrarile de instalare, a fost instruit personalul in folosirea noului sistem.

Pentru guvernul Statelor Unite, Elro a retehnologizat in portul orasului, Umm Quasar din Irak, 2 piese vechi de macarale tip container Nelcon (STS).

In timpul razboiului din Irak, macaralele au fost complet dezansamblate de toate componentele cu valoare (cupru) si ele trebuiau sa devina din nou operationale pentru importul de produse in vederea reconstructiei Irakului.  Astfel, vechile sisteme DC au fost complet inlocuite de un nou sistem modern DC. Nu numai intreaga instalatie electrica si sistemul de distributie au fost inlocuite, dar si cabinele, statiile de comanda, transformatoarele de medie tensiune, rolele de cablu si iluminatul.

Cotele de putere ale sistemului de actionare

 • Main hoist: 2 x 180 kW DC
 • Gantry travelling: 2 x 30 kW DC
 • Boom hoist: 1 x 80 kW DC
 • Crane travelling: 8 x 18 kW DC

Acest proiect a fost implementat la cheie. Pe langa lucrarile de instalare, a fost instruit si departamentul tehnic al companiei.

In ianuarie 2016, Elro a furnizat pentru Holcim Romania, o linie de alimentare Akkap tip RN-4-50  de 80cm lungime, cu 3 faze, pentru alimentarea unui palan electric. Echipa noastra s-a deplasat la sediul clientului pentru instalare. Pe langa montare, personalul Holcim a fost instruit pentru utilizarea noului echipament.

 

Elro produce tablouri electrice de automatizare pentru Wartsila, liderul mondial in solutiile complete de energie pentru pietele maritime si energetice.

Tablourile electrice de automatizare au rolul de a actiona bow truster-ul, de a comanda unghiul de inclinare a palei elicei si de a mentine controlul propulsiei navei. Acestea sunt realizate dupa cele mai inalte standarde, continand componente electrice de cea mai buna calitate.

Elro produce tablouri electrice de automatizare pentru EWT, o companie inovatoare la nivel global in domeniul energiei eoliene (energie verde). Ele au fost montate pe turbinele morilor de vant din intreaga lume (America, Asia, Europa, chiar si Alaska unde se gasesc conditii neprielnice). Pentru aceste tablouri electrice cu un grad inalt de complexitate, au fost utilizate cele mai inalte standarde electrice si mecanice, fiind folosite componente electrice de cea mai buna calitate de la producatorii de top din domeniu. Tablourile au rolul de a creste randamentul energetic si fiabilitatea morilor de vant, ceea ce genereaza costuri mici pentru consumatorii finali.

Elro produce tablouri electrice de automatizare care au rolul de a creste eficienta energetica a motoarelor si au ca rezultat un consum de combustibil scazut si profitabilitate maxima. Totodata, ele conduc la o productie mai mare de energie electrica la o rata constanta a consumului de combustibil.

Energia regenerabila joaca un rol vital in satisfacerea cerintelor noastre energetice intr-o maniera durabila. Chiar si asa, potentialul imens de recuperare a caldurii reziduale a ramas pana acum nesupravegheat. In prezent, pana la 50% din energia industriala este irosita sub forma de caldura reziduala nerecuperata.

Elro a gasit solutia prin producerea tablourilor de automatizare dupa inalte standarde de calitate.

Scroll to Top